Dom > Vijesti > Sadržaj

Otpadak vode tretman otpadnih voda u različitim vrstama farmi

Sep 26, 2017

Kina kao svjetski najveća svinja uzgoj moć, svinja industrije u suvremeni gospodarski razvoj zauzima središnji položaj, ali vrlo izazovna zagađenje okoliša donio probleme. Milijun svinja farme na red gnoja kanalizacije je vrlo velik, da očisti ove izmet i otpadnih voda je teže, a nakon dugoročni standardi nacionalnim kanalizacije iscjedak zahtijevaju mnogo ulaganja i operativne troškove, i povećanja troškova podizanje svinje.

Ako problem fekalnih zagađenja te proizvodnje svinja ne može riješiti na vrijeme i efektivno, to će ograničiti razvoj skale i uzorak svinjogojske farme u određenoj mjeri, što je opasnije ekološke sigurnosti. U ovom trenutku, fokus proizvodnje porasla je na osoba je općenito zabrinuta zbog socijalnih problema.

Štetu svinjogojske farme uzgoj otpadnih voda

Fekalne emisija iz farme uzrokovati ozbiljna zagađenja površinskih voda, podzemnih voda, tla i okolni zrak, što direktno utječe na zdravlje ljudi i ne liječi fecal tvar sadrži velike količine kontaminanata. Ako takvih organskih otpadnih voda se otpušta izravno ili sa kiša oprala u rijeke i jezera, veliki broj potrošnja vode u otopljenog kisika, tako da voda Crna kosa smrdljiv, uzrokuje zagađenje vode.

Fekalne vode sadrži puno dušika, fosfora i drugih hranjivih tvari uzrokuje vodom eutrofikacije je jedan od važnih razloga u ribnjaka i rijeke da se organska tvar zagađenja osjetljivih vodenih organizama postupno umiru u ozbiljnim slučajevima rezultira gubitkom ribnjaka i rijeke značajke.

Akvakultura kanalizacije za dugo vremena u zemlju, tako da podzemnih voda u nitrat dušik i nitriti dušika koncentracije povećao podzemne vode otopljenog kisika smanjen, toksične komponente povećao, dovodi do propadanja kvaliteta vode , ozbiljno ugrožavaju kvalitetu vode od okolnih potrošne vode. Visoka koncentracija otpadnih voda također može dovesti do začepljenja pora tla, rezultira propusnost tla, vodopropusnost i konsolidacije, zaslanjivanja, ozbiljno smanjenje kvalitete tla, a čak i oštetiti usjeve, što je rezultiralo u usjeva rast blokiran ili je umro.

Pročišćavanje otpadnih voda Piggery

Svinje iz kanalizacije se organske otpadne vode, najbolje anaerobne fermentacije, ali tretirane otpadne vode još nije dostigao po najboljim standardima, nije se izravno otpustiti, pravo iznos za poljoprivredno zemljište, ribnjaci je odlične hranjive otopine. Stoga, kanalizacija farma svinja mora uzeti u obzir iz biologije i ekologije, je najekonomičniji i najučinkovitiji uzgoj industrija promovirati razvoj najbolji način.

At present, metode liječenja velikih svinja gospodarstava kod kuće i u inozemstvu uglavnom uključuje sveobuhvatno korištenje i odlaganje iscjedak standarda. Sveobuhvatno korištenje je energije biomase kroz više razina uporabe, stvaranje eko-poljoprivrede i osigurati skladan suživot poljoprivrede i zaštite okoliša održivi razvoj, nakon pražnjenja standardi su više razina obrada nakon raspon koncentracija dopuštena emisija može biti ispražnjena riba Ponds, poljoprivredno zemljište ili voćnjaci i druga mjesta može se koristiti kako bi se povećala mjeri moguće smanjiti zagađenje okoliša.

Litotripsija udarnim valovima zahtijevala metoda otpadnih voda farme svinja

Svinja farma poljoprivredne otpadne vode bez obzira na koju vrstu tehnologije i mjere da se bave, treba uzeti litotripsija udarnim valovima zahtijevala metoda. Korištenje litotripsija udarnim valovima zahtijevala metode smanjuje opterećenja otpadne vode zagađivala u naknadno liječenje korak dok sprečava unos naknadne obrade velikih tijela ili krhotine posljedicu zagušenja ili oštećenja procesne opreme . Za velike čestice u fekalne sastav, farme svinja mogu se koristiti za taloženje, filtraciju i centrifugalne čvrsto-tekuće odjeljivanje tehnologija postići predtretman, zajednički rešetke, sedimentacijskim spremnicima i ekrani su u ovoj kategoriji.

Padaline su jedan od najčešće korištenih metoda u tretman otpadnih voda, a proces sedimentacije i odvajanje suspendiranih tvari pod gravitacije. U ovom trenutku, farme svinja s otpadnih voda objekata na skali svinjogojske farme će uglavnom biti u seriji sa 2-3 sedimentacijskim spremnicima i Fekalne tvari će biti tretirani od strane filtriranje, taloženje i oksidativne razgradnje. Osim toga, postoje neke mehaničke filtracije opreme, uključujući automatsku bubanj filtar, centrifugalne disk razdjelnika može se koristiti za svinjca fekalne litotripsija udarnim valovima zahtijevala korake.

Glavni obrada tehnologija akvakulture otpadnih voda

1, prirodno liječenje

Korištenje prirode (prirodne vode, tla, itd.) na principu self-purification kanalizacije da igra ulogu. Uključujući zemljišta sustava obrade i vodena postrojenja za pročišćavanje. Obično su biološki ribnjak, tretman tla, umjetno močvarno liječenje i tako dalje.

Oksidacije ribnjak je korištenje prirodnih ili umjetnih jezera za biološki tretman otpadnih voda. Otpadne vode u ribnjak da ostanu dugo vremena, i vode mikrobne metabolizable razgradnje organskih zagađivala, otopljenog kisika kroz alge fotosinteza i ribnjak lice reoxyeration postići, može uvelike smanjiti organskih zagađivala u vodi, i da je određenoj mjeri ukloniti vodu u dušika i fosfora, kako bi se smanjila eutrofikacija vode.

Umjetnih močvarnih je metoda simulirajući prirodne biološke raznolikosti prirodnih močvara. To je metoda prirodnog čišćenja vode. Je sastavu vodene biljke, drobljenog kamena prašina kreveta, mikrobne sastav i kanalizacije filtracija, adsorpcija, zamjena i drugih fizikalnih procesa i mikrobne apsorpcije i degradacije i drugih bioloških učinaka, i na kraju postići u svrhu pročišćavanja vode, to je također vrsta aerobni tretman. Može se koristiti za otpad ili nezaposlen obradive zemlje, depresije ili ribnjak biti pretvoren, ali relativno veliko područje, preopteretiti operacije lako dovesti do začepljenja.

Prirodna obrada je manje ekonomično i manje skupe i je ekonomičan i pristupačne za male farme, gdje je dostupna za korištenje odgovarajuće zemljište.

2, umjetne anaerobna obrada

Anaerobna obrada ili bioplin inženjering jer je 1950-ih, niz tehnologija pročišćavanja razvijene, uglavnom za razvoj niza velikim opterećenjem reaktora na temelju poboljšane mulja koncentracija i poboljšano miješanje otpadne vode u bazenima efekti na

U ovom trenutku, tretman otpadnih voda farme domaćih svinja se uglavnom koristi u uzvodni anaerobni mulj krevet i ustaje čvrste reaktor proces. Nakon anaerobni tretman otpadnih voda, ako je dostupan pod uvjetima zemljišta može se koristiti kao tekuće organsko gnojivo na polje, ali često relativno velika emisija, prijevoz, aplikacija nije zgodan, inače podliježe više razina aerobni tretman nakon standardne iscjedak je odgovarajuće

3, umjetne aerobna obrada

Osnovni princip aerobni tretman je korištenje mikroorganizama u aerobnih uvjeta razgradnje organske tvari, dok se sinteza njegove stanice (mulja), biorazgradive organske tvari mogu se potpuno oksidira u jednostavan anorganske, uključujući aktivni mulj, obratite oksidacije i biološke gramofon.

4, anaerobne - aerobna obrada

Farme svinja su teže da se bave organske otpadne vode, zbog svojih velikih pomaka, niske temperature, krutih i tekućih pomiješana s otpadne vode, sadržaj organske tvari je visok, sadržaj dušika i fosfora je bogata i lako ukloniti, jednostavno korištenje fizičke, kemijske ili biološke metode su teško da zadovolji zahtjeve emisije.

Anaerobne metoda BPK (biološka potreba za kisikom) opterećenje, aerobik tijelo je mali, u procesu anaerobna obrada otpadne vode, pročišćenu vodu još uvijek ima određeni miris, pokazatelji nužno ne zadovoljavaju standarde nacionalne emisije u

Općenito, to je neophodno usvojiti kombinaciju različite metode obrade, često koristeći dodatne aerobna obrada (oksidacija ribnjak, itd.) kao anaerobna obrada sekundarno pročišćavanje, koji se trenutno bavi visoke koncentracije organskih otpadnih voda na dobar način, također je metoda liječenja otpadnih voda koristi se u mnogim farmi.

Nakon tretmana otpadnih voda u osnovi mogu zadovoljiti nacionalne emisijske standarde, ali konačni Opći Postavi u ribnjake, s jedne strane kroz ribnjak za ulogu daljnje oksidacije ribnjak, dok alge reoksigenacije poboljšati otopljenog kisika sadržaja, promovirati fitoplanktona, rast životinja i riba, formiranje dušika, fosfora - alge - riba biološki lanac, smanjiti zagađenje okoliša dušika i fosfora.

Akvakultura otpadnih voda kao sustavni projekt, trebaju slijediti ekološkim načelima, u kombinaciji s različitim metodama liječenja u obliku sveobuhvatne znanstvene koristi, postići standardni tretman nakon uporabe vode farme svinja, učinkovito unaprijediti uzgoj okoliš i smanjila opasnost za okoliš.