Dom > Vijesti > Sadržaj

Otpadak vode četiri operativne metode liječenja uveo

Nov 01, 2017

Otpadnih voda je korištenje fizičke, kemijske i biološke metode za tretman otpadnih voda, tako da vode pročišćavanja, smanjiti zagađenje, pa čak i gubiti voda recikliranje, ponovno korištenje, iskoristite vodnih resursa. Proces odvajanja ili ugrozavanja onečišćujućih tvari u otpadnim vodama u bezopasne tvari.

Fizička obrada

(Uključujući ulje film i ulja kuglice) otpadnih voda metoda liječenja koja se može u odvajanje gravitacije, centrifugalni odvajanje Metodije i zaslon rezanje metode. Načelo izmjenjivača topline se također temelji na fizičku obradu metoda.

Kemijski tretman

Kroz kemijsku reakciju i prijenos mase odvojiti, uklanjanje otopljenih voda, koloidna stanje tvari ili pretvoriti u bezopasne tvari iz otpadnih voda. U metodi kemijske obrade procesorska jedinica na temelju kemijske reakcije agenta za doziranje je: koagulacije, neutralizacija, redoks, itd.; i masa prijenosa na temelju obrade jedinica je: izvlačenje, skidanje, skidanje, adsorpcija, ionske izmjene i electrodialysis i obrnute osmoze. Potonje dvije obrada jedinica se skupno nazivaju membrana separacijske tehnike. Koji koriste masovni prelazak procesorska jedinica ima i kemijski učinak, ali također je povezana s fizičkim ulogu, to može također biti odvojen od Kemijski tretman metoda, kao drugu vrstu liječenja, poznat kao Fizikalna kemija.

3. biološke obrade

Putem metabolizma mikroorganizama, tako da se otpadne vode bio rješenje, koloidna i mikro-suspendiran stanje organskih zagađivala u stabilan, bezopasan materijala otpada voda. Prema ulozi mikrobni razlika, [1] biološke obrade mogu se podijeliti u aerobne biološke obrade i anaerobne biološke obrade od dvije vrste. Biološki tretman otpadnih voda je naširoko koristi u aerobne biološke obrade, prema metodi tradicionalne, aerobne biološke obrade se dijeli na dvije vrste mulja i biofilm. Sam proces aktiviranog mulja je procesorska jedinica, ima različite operativne metode. Oprema liječenje biofilm je biološki filter, biološki gramofon, biološki kontakt oksidacije spremnik i nedavno razvio biofluidized krevet. Biološke oksidacije ribnjak zakon, također poznat kao prirodni biološki tretman. Anaerobni biološki tretman, također poznat kao biološki učašenje postupak, uglavnom se koristi da se bave koncentracija organske otpadne vode i mulja. Obrada opreme koja se koristi je uglavnom probava tenk.

4. biološka oksidacija kontakt metoda

Biološki kontakt oksidacije proces se koristi za liječenje otpadnih voda, koji je, s procesom biološke oksidacije kontakata u biološke reakcije spremnika ispunjena s punilom, je bila ispunjena su ispunili kisikom sve punila i siguran protok kroz na punila. U punilo biofilm, kanalizacije i biofilm širok kontakt, u biofilm na ulogu mikrobni metabolizam, kanalizacija u organske tvari se uklanjaju, otpadnih voda se pročišćava. Konačno, pročišćene otpadne vode je otpušten u sustav liječenja biološki kontakt oksidacije i pomiješana s domaćim kanalizacija, dezinfekcija klorom nakon otpusta. Biološki kontakt oksidacije metoda je biofilm proces aktiviranog mulja metoda i tvarnoga toga. Karakterizira ga punjenje u bazenu, punjenje otpadne s kisikom na dnu bazena i teče otpadnih voda u bazenu države, kako bi se osiguralo da kanalizacija i uranjanje u kanalizaciju u punom kontaktu sa punila kako bi se izbjeglo postojanje biološke Al kontakt oksidacije spremnik i punila kontakt neujednačena defekata, prozračivanje uređaj pod nazivom eksplozija prozračivanje.