Dom > Vijesti > Sadržaj

Uloga industrijske aluminij sulfat u proizvodnju papira je i

Aug 02, 2017

Uloga industrijske aluminij sulfat u proizvodnju papira je i

Veličine najčešće koristi industrijski aluminij sulfat (također poznat kao glumca ili boksit) kao i precipitant, glavni kemijski sastav 14 ~ 18 kristalne vode sa industrijskih aluminij sulfat, Al2O3 sadržaja od 14 do 15%. Industrijska aluminijska sulfat je lako se otapaju, otopina je kisela, korozivne. Boksit sadrži nečistoće ne bi trebalo biti previše, posebno željezne soli može biti prevelika, inače će biti guma smola, boja kemijski učinak, koji utječu na boju papira.

Kvaliteta boksita: iznos glinice je više od 15,7%, sadržaj željeznog oksida je manji od 0,7%, sadržaj vode netopljive je manje od 0,3%, bez slobodne sumporne kiseline.

Boksita u papiru što čini veliku ulogu, prije svega potrebu za dimenzioniranje, iako je također zadovoljan drugim zahtjevima rada. Boksit otopina je kisela, dodati više boksit će izravno utjecati na promjene pH Internet u gnojovku. Iako na papiru sada je neutralna ili alkalna promijeniti, industrijski aluminij sulfat ali uloga boksita u radu se ne može ignorirati.

Rezultati pokazuju da δ potencijal se može kontrolirati podešavanjem pH vrijednost Interneta, koji učinkovito možete poboljšati vode filtracije i retencija Internet gnojnica i može učinkovito kontrolirati smole barijera s Talk. Odgovarajuće povećanje u iznosu od boksita smanjiti pH vrijednost kaše, ali također može učinkovito smanjiti adheziju celuloze i smanjiti tlak uzrokovan pritiskom na papir. Obično se izražava kao stisak papir vune za dugo vremena, može biti potrebno povećati količine boksita. Ali količine boksita na kontrolu, ako iznos od previše, ne samo uzrok otpada, ali također učiniti papir hrskav. I dovesti do korozije radu strojnih dijelova i mreža, Okvirni gubitak. Stoga, količinu boksita uglavnom kontrolira kontrolira pH između 4,7 i 5,5.

Metodu rastvaranja boksit je vruće-otapanje i hladno rastopi. Bivši se zagrijava grijanje ubrzati otapanje glinice; Potonji je ciklus glinice u vodenoj otopini za ubrzavanje difuzije i raspada. U usporedbi s metodom vruće rastopiti, rješenje ima prednosti ušteda pare i poboljšanje okoliša predstaviti izum, i to je bolje rastopi metoda.

(1) hladna metoda

Hladno topljenje opreme uglavnom raspustio tenk, kruži pumpe i srednji tenk. Raspuštanje tenk dnu konus, visoko s filtar ploča, gornji dio spremnika u nakladi u cijev. Otopljeni rješenje kroz filtar ploča u sredini spremnika, i onda poslao natrag u spremnik za oporavak cirkulacijska pumpa. Postupak otapanja je: prvo otopljenih spremnika dodavanjem određenu količinu vode, industrijske aluminij sulfat otvoreno pet pumpi, a potom u proces zahtijeva određenu količinu boksita (industrijski aluminij sulfat), nakon određenog vremenskog razdoblja vrijeme, provjerite da li otopljeni, kako bi se otopila odrediti koncentraciju, i ponovo prilagodi potrebama procesa i konačno zaustaviti ciklus, tekućina poslao za bazen.

(2) vruće rastopiti metoda

Je toplinska raspad tradicionalne metode otapanja, uglavnom odnosi se na male biljke, općenito ne treba pumpa za cirkulaciju, rad način je: prvi boksita u spremnik, dodajte odgovarajući vode (o količine boksita 18 ~ 20 puta), a zatim izravno preko para kipuće (po mogućnosti uz miješanje). Nakon 20 do 30 minuta, dok se rješenje bilo potpuno transparentno za zaustavljanje pare, neka ostane još uvijek jasno, ohlađeno na 35 ℃ ili tako, a zatim filtrira se u spremniku.

Koncentracija otopine glinice je oko 2 do 3' biti, i specifična gravitacija je 1,02 za 1,03, što je oko 6-8 g/l Al2O3.

Količine boksita ovisi o količini smola, kao i za proizvodnju vode. Općenito za iznosu od smola 2 do 3 puta. Kao što su proizvodnja tvrdoću vode, industrijske aluminij sulfat ne samo da povećavaju količinu boksita i najbolje koristiti kiseline boksita. Stoga, stvarne proizvodnje, količinu boksita ponekad dosegla iznos od smola 4 do 5 puta.