Dom > Vijesti > Sadržaj

Boje i CoatingsApparent značajke

Aug 18, 2017

Vjerujem da mnogi ne razumiju ukras vlasnici u obnovu će pitati građevinske gospodara, boja ili boje? je boje i boje isto? Ako ne, koja je razlika između boje i boje? Idemo razgovarati o boje i boje danas.

Boja ima dugu povijest u našoj zemlji. Razlog se zove boja, od ranih ovaj materijal je neodvojiva od biljnog ulja i lak, pa riječ "boja" nosi povijest i antičke kulture. Uz kontinuirani razvoj znanosti i tehnologije, raste industrija boja, boja sorte, kategorije su neprekidno inovativni.

Pojam "boje" se pojavio u 1950-ih. U industriji je to boja i boja je samo isti materijal za dva različita imena. 20 50-60 godina, čak i da 70 's, industrija će biti "boja" razumijevanje kao učenje, "boja" shvatiti kao poznatiji. Stoga, u to vrijeme "obojiti" nomenklatura koliko s nekim akademskog ukusa, čini se da samo istraživanja jedinice mogu uživati naslova dvije riječi, kao što su boja istraživački institut ili boje laboratorij. U isto vrijeme, gdje proizvodnje poduzeća su sve fabrika zove boja, boja tvornica ili boje tvornica.

Zbunjenost boje i boje imena počeo je nakon 1980-ih. S brzom razvoju gospodarske izgradnje, građevinska industrija ubrzano raste, boja trgovine više nije monopol u prošlosti kemijskih sustava. Domaće izgradnje sustava u velikom broju nove sličnog proizvodnih postrojenja uobičajeno "paint" kao naziv tvrtke. S velikim priljevom arhitektonski boja proizvoda na tržište, riječ "boja" je ne samo od Svete akademske Hall došao vanjska strana, također jer je arhitektonski boje uglavnom na bazi vode proizvode, koncept boja je stoga socijalno iskrivljena, jednostrano razmišljanje da boja je na bazi vode, pogrešno misliti da boje i boje su dva različita materijala, dvije različite industrije.

Nacionalnim standardima (GB 5206.1) u boje i lakovi osnovni izraz za rječnik standardne, boja je definirana na sljedeći način: premaz na površini se formira zaštitni, ukrasni ili posebne energije (kao što su izolacija, koroziju, oznaka, itd.) od je poluvodički sloj klase tekućina ili čvrstih materijala. Većina ranih koristi biljno ulje kao glavni materijal, on je rekao da se bojite. Sada smola je bila velika ili svi zamijenjeni sa biljnim uljem, zove se boja.

Za gore navedene definicije, postoje dva stajališta

1. razlog za ovu vrstu materijala je da boja se zove boja, više je zbog razvoja boje sorte i kategorije, jer naziv boja je pokriven u industriji postojećih proizvoda i boja riječ može pokriti sve vrste industrija radni nalog ujemo, korištenje imena boja više točan, više znanstvene. kao što su prah premaz proizvoda nisu pogodne za korištenje imena boja, boja i boja je ne može zamijeniti. Stoga, premaz može pokriti čvrste plastificiranje i tekuće boje, ali zamjena, pa se standardno objašnjenje nije na mjestu.

2, standard na pojam "Napomena":, "u ime određenih boja može biti naviknut riječju 'boja' brza, kao što je miješanje boja, guste boje, itd." i neke nepravilno. Jer u stvari, "obojiti" ne koristi samo u određene boje sorti, ali i veliki broj premaza u kategoriji, akrilna boja, POLIURETANSKA boja, itd., ali i veliki broj aplikacija u polju općenito, kao što su antikorozivna boja , automobilskoj boje, morske boje i tako dalje. U stvari, osim pojedinačnih slučajeva, boja i boja dvije riječi je univerzalan, nije posebno u određene sorte može se izraziti.

Očito karakteristika boja i boja je tekući, ne mogu biti pokrivene sa čvrste boje osim tekuće boje. Budući da opseg pokrivenost različitih, to je teško objasniti pojam boje i boje.

U ovom trenutku, vodeni prevlake i premazi u prahu postali više, posebno vode-based paint je glavna boja u Kini činili su oko 38% od ukupnog. Jer vode-based paint i masnu lak svojih kemijskih karakteristika su fundamentalno različiti, vodenih boja i svojstva proizvoda masna boja također imaju veliku razliku, onda vode-based paint kao glavna grana industrija boja starog razumijevanje, nije znanstvena. Boje na bazi vode i ulja (seks) treba biti suprotstavljene u tekući boja dvije različite serije. Saznajte više o ukras znanja, možete posjetiti: Chongqing Vila ukras znanje iskustvo.

Stoga, u osnovnu terminologiju standardnog, ne samo treba ispraviti standard boja terminologije, ali i boje, boje i vode-based paint terminologija standarda. Se može definirati kao:

Premaz: Klasa iz tekućina ili čvrstih materijala koji se nanosi na površinu objekta u obliku solidan film s zaštita, dekoracija ili posebne energije (kao što su izolacija, koroziju, oznaka, itd.). uključujući i ulja (seks), vode-based paint, plastificiranje.

Boja: tekućina boja koja može teći. uključujući i ulja (seks) i vode-based paint.

Boje: organska otapala za srednje ili visoke krute tvari, otapala masne boje.

Vode-based boje: boje koje možete otopiti sa vodom ili ih je voda.