Dom > Vijesti > Sadržaj

Boje i lakovi razlika postojanja

Sep 26, 2017

Tijekom procesa obnove, ponekad vlasnici morati kupiti svoje boje, kada boja majstor rekao za kupnju određene marke boje vidjeti gore je napisano u boji. Je boje i boje isto? Ako ne, koja je razlika između boje i boje?

Evolucija koncepta boje premaza

Boja u našoj zemlji ima dugu povijest. Razlog zašto se zove boje, od ranih ovaj materijal ne može biti odvojen od biljnog ulja i boje, tako "boja" riječ povijest i antičke kulture. Uz kontinuirani razvoj znanosti i tehnologije, industrija boja je narasla, razne boje, kategorija je inovativni.

Pojam "boje" se pojavio u 1950-ih. U industriji je to boja i boja je samo isti materijal dva različita imena samo. stoljeća, 50-60 godina, i sve do 1970-ih, industrija će biti više "obojiti" shvaća kao učenje, "boja" shvatiti kao obično znati. Stoga, "boja" broj naslova neke akademskog ukusa, izgleda da samo istraživanja jedinice mogu uživati naslov boje, poput boja istraživanja Instituta ili boje istraživanja. U isto vrijeme, gdje proizvodnje poduzeća su poznati kao fabrika boja, boja tvornica ili boja tvornica.

Zbunjenost boje i boje imena počeo je nakon 1980-ih. S brzom razvoju gospodarske izgradnje, brzi rast u građevinarstvu, industriji boja je više nema monopol proteklih kemijski sustav situacija. Veliki broj novi domaći građevinski sustav sličan proizvodni pogon uobičajeno "boja" kao naziv tvrtke. Velik broj arhitektonskih premaza proizvoda na tržište, "boja" ne samo od Svete akademske hall došao vanjska strana, ali i arhitektonski premazi su uglavnom na bazi vode proizvode, koncept boja i stoga socijalnog pogrešne interpretacije, jednostrano viđenje boja je voda, pogrešno vjeruju da boja i boja se dva različita materijala, pripadaju dvije različite industrije.

HR Naputci za boju i obojiti

Nacionalni Standard (GB 5206.1) u osnovnu terminologiju boje i lakove vokabular standarda, premaza određuje činjenica da se primjenjuju na površina objekta u obliku kruto premaz sa zaštitni, ukrasni ili posebna svojstva kao što izolacijom, korozija, oznaka, itd. Opći pojam za skupinu tekuće ili čvrste tvari. Većina ranih biljno ulje kao glavni materijal, poznat je kao boja. Sada umjetne smole zamijenjen većinu ili sve od biljnog ulja, tako zove boja.

Za iznad definicije, sljedeća dva prikaza:

1, sada razlog zašto takvim materijalima se ne zove boja boja, više je zbog razvoja boje sorte i kategorije, jer naziv boje može pokriti postojećih proizvoda u industriji, a pojam boja može biti pokrivena industrije svih vrsta od proizvoda, korištenje boja naziv točniji i više znanstvenih. Kao što su prah premaz proizvoda ne bi naslov boja, boja i boja je ne može zamijeniti. Dakle, boja može pokriti čvrste plastificiranje i tekuće boje, i zamjenu, pa se standardna interpretacija nije na mjestu.

2, standard u boje terminologiju "Napomena": da "u naziv određene boje korištenja 'boja' riječi, kao što je miješanje boja, guste boje, itd." je također u redu. Jer u stvari "boja" je ne samo koristi u određene boje sorti, ali i veliki broj korištenih u kategoriji boje akrilna boja, POLIURETANSKA boja, itd., ali i veliki broj aplikacija u polju odnosi se na, kao što su korozija boja , auto boje, brod boje i tako dalje. U stvari, osim individualne okolnosti, boje i boje riječ je česta, posebno odnosi na određene vrste može se izraziti.

Boja koncept boja trebala bi se izmijeniti

Očito karakteristike boja, boja je tekući, to ne može pokriti čvrste boje osim tekuće boje. Budući da je opseg pokrivenost različitih, bilo bi teško objasniti ako boja se tumači na isti način kao boja koncepta.

U sadašnjosti, vodenih boja i praha premaz je postao klime, posebice vodenih boja na temelju arhitektonskih prevlaka u Kina je ukupno boja činili su oko 38%. Vode-based paint i masnu boju svojih kemijskih svojstava su bitno različite, vodenih boja i masna boja proizvoda svojstva su također jako različite, onda vode-based paint kao glavna grana industrija boja stari razumijevanje je neznanstvena The vode-based paint i ulje (boje) treba biti vezan kao dvije različite serije tekućeg premaza.

Stoga, u osnovnu terminologiju standarde, ne samo treba ispravno izmijeniti uvjetima standardne premaza, ali i boje, boje i vode-based paint terminologija standardima. Definirani su kao:

Opći pojam za skupinu tekuće ili čvrste materijale koji se mogu primijeniti na površinu objekta u obliku kruto premaz sa zaštitni, ukrasni ili posebna svojstva kao što su izolacija, korozije, obilježavanja i slično. Uključujući i ulja (boja), boja na bazi vode, plastificiranje.

Boja: Flowable tekući premaz. Uključujući i ulja (boja) i vode-based paint.

Boja: Organska otapala kao medij ili vrlo solidan, bez otapala masne boje.

Vode-based paint: voda može biti otopljeni ili voda raspršena boja.

Gore je razlika između boje i boje.