Dom > Vijesti > Sadržaj

Uvođenjem metode liječenja vodom otpadak u koncentrator

Oct 10, 2017

Uvođenjem metode liječenja vodom otpadak u koncentrator

Mineralna obrade otpadnih voda uključuje oplemenjivanje mineralnih sirovina odvodnje, pljeva ribnjak preljeva i moja odvodnje. Drenaža proces odvodnje općenito transportira sa pljeva gnojnica pljeva bazen, skupno nazivaju pljeva vode; Stoga beneficiation otpadak tretiranje je također poznat kao pljeva voda.

Sastav odvodnje na koncentrator se odnosi na sastav, ocjenu i odabir metoda rude. Izrada odvodnje smiju biti nacionalne industrijske standarde emisije "tri otpada" projekta su: pH, suspendirane tvari, cijanida, fluorida, sulfid, otpadak tretiranje kemijskim kisika potrošnje i ioni teških metala.

Prema otpadnih voda koji se nalaze u otpadnim vodama iz na koncentrator se može podijeliti na tri vrste: otpadne vode koja sadrži suspendirane krute tvari, otpadnih voda koje sadrže cijanid i organske otpadne vode sadrže organske kemikalije. Međutim, za koncentrator, bez obzira na teške, magnetski, plutanje postrojenja otpadnih voda sadrži veliki broj suspendirane krute tvari i drugih zagađivača s načini sortiranja, rude sorte, kao što su plutanje postrojenja odvodnje koja sadrži organske mineralne obrada, olovo, cink, volfram, Molibden, zlato biljka sadrži cijanid i drugih tvari.

Prvo, svojstva mineralnih obrade otpadnih voda i svojih opasnosti

Glavni štetnih tvari u otpadnim vodama su ioni teških metala, mineralna plutanje s raznim organskim i anorganskim plutanje agenata, uključujući vrlo otrovni cijanid, cyanochrome i tako dalje. Otpadnih voda također sadrži razne netopljivih grube čestice i fine čestice raspršene nečistoće. Rude otpadnih voda često sadrži i natrija, magnezija, kalcija i drugih sulfata, klorida ili hidroksid. Obrada vode otpadak kiseline u beneficiation otpadnih voda je uglavnom sastavljen od sumpor minerala koji se miješaju s vodom na zraku oksidaciju.

Onečišćujućih tvari u otpadnim vodama uglavnom su suspendirane tvari, kiseline i lužine, teški metali i arsen, Fluor, mineralna prerada kemikalija, kemijskih supstanci koje se kisikom i drugih zagađivača kao što su ulje, fenol, amonijak, fosfin i tako dalje. Teški metali kao što su bakar, olovo, cink, krom, živa i arsen iona i njihovi spojevi su poznati. Glavne opasnosti od ostalih onečišćujućih tvari su sljedeće:

(1) suspendirane materije: suspendirane krute tvari u vodi mogu pojaviti kao što je blokiranje riba, utječe na alge fotosinteza se miješati s vodom bioloških životnih uvjeta, ako suspendirane tvari koncentracija prevelika, to može također napraviti rijeke sedimentacije , sa svojim navodnjavanja će učiniti tla je ako voda se koristi kao živa voda, suspendirane tvari je tvar koja tjera ljude da se osjećaju neugodno i je prijevoznik bakterija i virusa, koji može biti štetan za ljudsko tijelo. Čak i kada su heavy metal spojeva u suspendirane tvari, da su pustili u vodu pod određenim uvjetima (pad pH, ionska jakost, otpadak pročišćavanju organskih koncentraciji promjena, itd.).

(2) xanthate:, xanthate, blijedo žuti prašak, iritantan miris, lako razbiti, mirisni ventil 0.005mg / L. škampi i ostali škampi u vodi koja je kontaminirana xanthate. U xanthate je topiv u vodi i nestabilan u vodi, posebno u kiselim uvjetima. Raspadanju tvar CS može biti sumpor polutanata. Stoga, maksimalno dopuštena koncentracija butil xanthate u podzemne vode je 0.005mg/L, a koncentracija natrija butyric kiselina u bivšem Sovjetskom Savezu je 0,001 mg/L.

(3) crni lijek: dihidroksi disulfid fosfata kao glavne komponente, uključujući nečistoće, mravlja kiselina, fosforna kiselina, sumpor krezola i vodikov sulfid. Rezultati tamne smeđe masne tekućine, lagano topiv u vodi, uz miris sumporovodika. To je također izvor zagađuje fenol, fosfora i drugih onečišćenja.

(4) borovoj ulja: to jest 2 # plutanje ulje, otpadak tretman voda glavna komponenta TERPENSKI alkohola. Smeđe masne prozirna tekućina, netopljiv u vodi, je otrovan mineral obradu agenata, ali smola okusa, koji može uzrokovati promjene u vodu percepcija performanse. Jer borovoj ulja je pjenušavim agent, to je lako proizvesti neugodan pjene.

(5) cijanida: vrlo otrovne tvari, njegova u ljudskom tijelu, pod djelovanjem želučane kiseline je hidrolizirani u peteljke i bio je apsorbiran u želudac i zatim u krv. Hydrocyanic kiselina u krvi možete vezati ione željeza citokrom oksidaza proizvesti oksidirani visoke željezne ćelije chromase acidase, a time gubi sposobnost da prenosi kisik, uzrokuje hipoksiju tkiva uzrokuju trovanje. Ipak, cijanid može biti maknuti mimo self-purification u vodi, tako da ako ovo svojstvo možete koristiti produžiti vrijeme boravka beneficiation otpadnih voda u spremnik pljeva, iscjedak standarda može postići.

(6) sulfid: U normalnim okolnostima, S, HS u vode će utjecati na zdravlje vode, u kiselim uvjetima za stvaranje sumporovodika. Kada sadržaj vode sumporovodika više od 0,5 mg/l, ribe imaju toksične učinke, i možete biti svjesni miris svoje emisije; Otpadak vode atmosferski vodik sulfid mirisni ventil l0mg / m. Osim toga, niska koncentracija CS, prolazan u vodi, kroz disanje i kožu u ljudsko tijelo, dugotrajno izlaganje može uzrokovati trovanje, dovodi do neuroloških bolesti Charcote (CO2) ugljični disulfid histerije.

Drugo, Opća načela otpadak tretiranje biljaka usmjerivač:

(1) treba izraditi pun iskoristiti od pljeva za pojašnjenje i prirodno pročišćavanje.

(2) ako prirodnih oborina ne zadovoljava zahtjeve emisije, treba se koristiti za dodavanje Flokulant, kemijske i druge metode.

(3) Ako želite koristiti kemijske obrade, to je prikladno koristiti farmaceutskoj agenta. Ako ne imati, obzirom na zagađenja situaciju, korištenje nekoliko lijekova, tretman voda otpadak ali tip farmaceutske ne treba previše.

(4) korištenje kemikalija treba biti otrovan, niske toksičnosti, visoka učinkovitost ili svjetlosnog onečišćenja, niske cijene i lako nabaviti farmaceutski. Koncentrator najčešće koristi agent za obradu vode otpadak je vapno.

(5) treba analizirati i studirao kompoziciju otpadne vode, koristiti različite prirode, tako da tretman otpada, sveobuhvatnog upravljanja otpadom.