Dom > Vijesti > Sadržaj

Uobičajene metode obrade organskih otpadnih

Jul 20, 2017

Uobičajene metode obrade organskih otpadnih

Glavne metode za suočavanje s visokom koncentracijom vatrostalne organskih otpadnih voda se kemijski oksidacije, ekstrakcija, adsorpcija, spaljivanje, katalitičke oksidacije, biokemijskih metoda, koji je najviše zrele tehnologije je najzreliji biokemijskih biokemijskih metoda zbog jednostavne opreme, sposobnost, niski operativni troškovi, najčešće koristi u tretman otpadnih voda.

U projektu tretman otpadnih voda većina tradicionalnih Biokemijski procesi, a / O metoda, A2 / O metodi ili poboljšanje procesa. U otpadnim vodama biokemijski proces aktiviranog mulja je najčešće korištene metode biološke obrade organske otpadne vode. Mulja specifična aktivna površina, visoke aktivnosti, dobar prijenos mase, je najučinkovitiji umjetni biološki tretman.

Organskih otpadnih voda-fizikalnih zakona:

Izbor metoda liječenja otpadnih voda ovisi o prirodi, sastav, status i vode zahtjeve kvalitete onečišćujućih tvari u otpadnim vodama. Metode liječenja opće otpadne vode mogu se podijeliti u fizičke, kemijske i biološke zakon tri kategorije.

Korištenje fizičke akcije za rješavanje, odvajanje i oporavak onečišćujućih tvari u otpadnim vodama. Kao što je korištenje oborina metoda za uklanjanje suspendiranih tvari u vodi u odnosu na gustoću više od 1 u isto vrijeme oporavka te čestice; plutanje (ili plovak) možete ukloniti emulzija ulje kapljice ili relativna gustoća suspenzije gotovo 1; Čestice; isparavanje metodu za koncentraciju neizbrisivu sirovina i materijala u otpadne vode.

Organskih otpadnih voda-kemijske metode:

Korištenje kemijskih reakcija ili fizikalno -kemijske reakcije topivi otpad ili koloidne tvari, za, primjerice, neutralizacija metoda za neutralizaciju kiselih ili alkalnih otpadnih voda; ekstrakcija topljivih otpada u dvije faze s različitim Topivost u "distribucija", oporavak fenoli, teški metali i tako dalje. redoks način koristi za uklanjanje otpadnih voda i redukcijskih ili oksidirajuće tvari, ubiti prirodne patogena u tijelu vode.

Organskih otpadnih voda-biološki metoda:

Liječenje organske tvari u otpadnim vodama biokemijskim djelovanjem mikroorganizama. Na primjer, biološki procijeđena tekućina i aktivni mulj procesu koriste se nositi sa domaćim kanalizacije ili organska proizvodnja otpadnih voda, organski pitanje pretvorbe u anorganske soli i pročišćena.

Otpadnih voda je kompleksnog projekta, izbor metode liječenja, mora se temeljiti na kvalitetu vode i količina otpadne vode, emisije na korištenje vode ili vode molim da. Ali isto tako uzeti u obzir procesa obrade otpadnih voda od mulja, korištenje ostataka i sekundarnog onečišćenja problema, kao i oporavak flokulanata. To je često teško koristiti metodu možete postići efekt dobrog upravljanja. Koja vrsta otpadnih voda se koristi za liječenje, prije svega, temelji se na kvalitetu vode i voda otpadnim vodama, potražnja za vodom kad je voda, ekonomsku vrijednost otpada oporavak, karakteristike metoda liječenja, a zatim kroz e istrage i ispitivanju otpadnih voda iscjedak mete, regionalne uvjete i tehničku izvedivost.