Dom > Vijesti > Sadržaj

Primjena aktivni ugljen adsorbens u industrijski otpadak obrade vode

Aug 15, 2017

Primjena adsorbensa u industrijski otpadak pročišćavanju aktivnim ugljenom

Aktivni ugljen je porozni primitivnih karbonata sa dobro razvijenim micropore i velike specifične površine. Sastoji se od brojnih tvari na bazi ugljika apsorpcijskih kapaciteta koji mogu ni da apsorbira mnogo kemikalija na njihove površine. Pa kako da uspješno primijenili u industrijski otpadak tretiranje?

1. opće prirode

Izgled aktivni ugljen je tamno crna, s dobro adsorpcija svojstva, stabilan kemijska svojstva, može izdržati jake kiseline i lužine, uranjanja u vodu, visoke temperature, gustoće od vode, porozne hidrofobne upija.

2. akcija mehanizam

Tijekom proizvodnja ugljenja, uklanja hlapivih organskih tvari i šupljina nastaju između rešetke i pore mnogo različitih oblika i veličina. Obično, pora aktivnog ugljena čestica je $number Ukupno zrna volumen. Ovi slojni oblici su raznoliki, otvor distribucija je vrlo širok i ukupne površine dobro pora zid je općenito do 500 ~ 1700 četvornih metara/g. Zato adsorpcijski kapacitet aktivni ugljen je jak, glavni razlog za veliki adsorpcijski kapacitet. Otpadak otpadnih voda u procesu adsorpcije, to je micropore struktura koja određuje sposobnost adsorpcije. Gotovo sve površine od mikro-pore. U grubo i prijelaz Rupa odnosno igraju ulogu, naravno. i fina adsorpcija kanala, i njihovu egzistenciju i distribucije utječu na adsorpcija i desorpcija stopa u određenoj mjeri. Osim toga, svojstva adsorpciju aktivnim ugljenom utječu svojstva površine kemijski aktivni ugljen.

3. Primjena aktivni ugljen

Proces adsorpcije aktivni ugljen je prvi izbor za uklanjanje organskih u vodi. Velike površine, boja, miris, okus i drugih organskih spojeva imaju dobar uklanjanje stope. Otpadak tretiranje aktivni ugljen u prahu je posebno učinkovit u uklanjanju niske molekularne težine sekrecijom stanica alge iz vode.

Primjena 3.1 aktivni ugljen u obradu pitke vode

Brzo biofiltar s granulirani aktivni ugljen kao filter materijal se obično koristi kao druga faza filtracije, a Sastavnice u vodu je ukloniti aktivnost bakterija na površini granulirani aktivni ugljen. Korištenje biofiltar za uklanjanje vode u Sastavnici ima sljedeće prednosti:

(1) smanjiti bakterije u vodoopskrbni sustav da hranjive tvari potrebne za učinkovito kontrolirati razmnožavanje bakterija;

(2) smanjiti količinu organskih tvari u reakciji sa sredstvom za dezinfekciju, a onda smanjiti količinu dezinficijensa za pročišćavanje vode za piće i stabilizirati sadržaj rezidualni dezinficijens u tvornici vode;

(3) uklanjanjem nekih dezinfekcija nusproizvoda organski prekursora, otpadak tretiranje vode biljka vode dezinfekcija nusproizvoda sadržaja;

(4) pretvaranje organskih tvari u anorganske krajnjeg proizvoda;

(5) dospijeće biofilm ostatak je lakše za liječiti nego kemijsko taloženje mulja, (6) troška biološke obrade je niža nego kod aktivnog ugljika metoda adsorpcije.

Deodorization učinak 3.2 aktivni ugljen u procesu obrade vode otpadak

Stupcu adsorpciju aktivnim ugljenom uklonit ćete mnogo mirisnih tvari. kao što je acetaldehid, Indol i drugih mirisa komponente uklanjaju fizičke adsorpcije, $literal i merkaptana su površinski aktivnim ugljenom reakcije oksidacije daljnje adsorpcija i uklanjanja.

Obezbojenjeotopine sposobnost 3.3 aktivni ugljen u obradu vode otpadak

Korištenje procesa adsorpcije aktivni ugljen složenih boja proizvodnja otpadnih voda, ima dobar učinak, nakon koagulacije oborina, bakalar uklanjanje stopu od oko 83%, obezbojenjeotopine stope od 99,3%, za naknadne adsorpcija stvaranja dobrih uvjeta. Adsorpcija svojstva aktivni ugljen može obnoviti lužine elution i Fenton reagensa oksidacije. Nakon obnovljenog aktivni ugljen adsorpcija, otpadak tretiranje CODCR uklanjanje stopa doći do više od 77%, obezbojenjeotopine stopa može doći do više od 97%.