Dom > Vijesti > Sadržaj

Tri glavne metode obrade otpadnih

Jun 12, 2017

Tri glavne metode obrade otpadnih

Fizički

Otpadnih voda metodu liječenja, koja dijeli fizičku aktivnost i reciklira u otpadnih voda koja sadrži stanje obustavljenog onečišćujuće tvari (uključujući ulje film i ulja kuglice), može se podijeliti na gravitacija odvajanje, centrifugalni odvajanje metoda i sito-filtar presretanje metoda. Metoda liječenja temelji se na principu razmjene topline također pripada fizički tretman metoda.

Kemijski

Kemijsku reakciju i prijenos mase odvojite i uklonite otopljenih, koloidni stanje onečišćujućih tvari u otpadnim vodama ili pretvoriti u bezopasne tvari u otpadnim vodama metoda liječenja. U kemijski tretman, tretman jedinica na temelju kemijske reakcije dodavanja lijek je: koagulacije, neutralizacija i redoks i liječenje jedinica temelji se na prijenos mase je: izvlačenje, skidanje, puše, adsorpcija, ionske izmjene, electrodialysis i obrnute osmoze. Potonje dvije obrada jedinica nazivaju se membrana odjeljivanje tehnologija. Proces jedinica koristeći prijenos mase je kemijska i srodne fizičke funkcije, tako da može biti odvojen od kemijske obrade i postati druga vrsta metoda liječenja zove fizikalno metoda.

Biološki

Metaboličkim djelovanjem mikroorganizama, organskih zagađivala u otpadnim vodama, rješenje, koloidna i mikro ovjes, pretvara u stabilan i bezopasne otpadnih voda metoda liječenja. Prema različitim mikroorganizmima, metoda biološke obrade mogu se podijeliti u dvije vrste: aerobne biološke obrade i anaerobne biološke obrade. Biološki tretman otpadnih voda je naširoko koristi u aerobne biološke obrade metoda, prema metodi tradicionalne aerobne biološke obrade je podijeliti na aktivirani mulj i biofilm metoda. Aktivni mulj metoda sama je procesorska jedinica, ima različite operativne metode. Tretman opreme pripadaju Biofilm metoda je biološki filter, biološki gramofon, spremnik za biološki kontakt oksidacije i biološke fluidni. Biološke oksidacije ribnjak se naziva prirodni biološki tretman metoda. Anaerobni biološki tretman metoda, također poznat kao biološki učašenje postupak, uglavnom se koristi za liječenje visoke koncentracije organskih otpadnih voda i mulja. Obrada opreme koja se koristi je uglavnom probavnog bazen.

Proces biološkog kontakt oksidacije se koristi za obradu otpadnih voda, koji je, bio-kontakt oksidacije tehnologija koristi se za ispunjavanje punjenje spremnika biološke reakcije i sve punila bio ispunjen kisikom kanalizacije i protok kroz na punilo određenu brzinu. Ispunjen biofilm, kanalizacija i biofilm opsežna kontakt, u biofilm na ulogu mikrobni metabolizam, kanalizacija organske tvari se uklanjaju, pročišćavanje otpadnih voda. Konačno, tretman otpadnih voda prazniti u biološki kontakt oksidacije liječenje sustava i domaće kanalizacije mješoviti nakon tretmana, klor dezinfekcije standardni iscjedak. Biološki kontakt oksidacije metoda je biofilm proces između mulja i biofiltar, koje karakterizira postavka punila u bazenu, aeracije na dnu ribnjaka je puna kisika i otpadnih voda u bazenu je u državi teče osigurati puni kontakt kanalizacije s punilo u kanalizaciju, kako bi izbjegli oštećenja kontakta između kanalizacije i punilo u spremnik za biološki kontakt oksidacije.