Dom > Vijesti > Sadržaj

Tretman otpadnih voda generalno mogu podijeliti u tri razreda

Jun 12, 2017

Prema tretman, tretman otpadnih voda generalno mogu se podijeliti u tri razreda.

Zadatak razini obrada je za uklanjanje čvrstih onečišćenja iz otpadnih voda koje se ukidaju. U tu svrhu više koriste fizičkog liječenja. Općenito nakon prvog reda liječenje, uklanjanje suspendiranih tvari je $number, i uklanjanje stopa biokemijske potrošnje kisika (BPK) je samo o $number, a stupanj pročišćavanja otpadnih voda nije visoka.

Dvije razine obrade zadatak je znatno ukloniti organske onečišćujuće tvari u otpadnoj vodi, uzimajući tijelo kao primjer, uglavnom kroz dvije faze liječenja, otpadne vode BPK može maknuti $number, kao što su urbani kanalizacija nakon sadržaj vode BPK može biti manje od 30 mg/L. Većina jedinica obrade aerobne biološke obrade može zadovoljiti ovaj uvjet.

Zadatak razini tri obrade je daljnje uklanjanje onečišćenja koja ga je uklonio razinu dva tretmana, uključujući organics, fosfor, dušik i topivi anorganskih spojeva koji se ne razgrađuju mikroorganizmi.

Treći nivo obrade je sinonim za napredne obrade, ali dvije nisu identični. 3 obrada provodi se pomoću dva, kako bi određenu polutanata, poput fosfora i dušika, uklanjanje otpadnih voda, i dodati jednu ili više procesorskih jedinica; Napredni tretman se često koristi za oporavak otpadnih voda, ponovna upotreba za tu svrhu, poslije dvije razine liječenja Dodatna obrada jedinica ili sustavima. Tri razine obrade je skupo i upravljanje je kompleksan, ali ga možete izraditi pun iskoristiti od vodnih resursa. Nekoliko zemalja izgradili neke tri razine kanalizacije za pročišćavanje.